Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Viva Forever! a Jennifer Saunders által írt jukebox zene, Judy Craymer készítette, Paul Garrington rendezte. Az 1994-ben alakult brit pop lánycsoport, a Spice Girls dalai alapján, a show előnézete megkezdődött a londoni Piccadilly Theatre-ban, 2012. november 27-én, sajtótájékoztatójára 2012. december 11-én került sor, és a csoport legnagyobb slágerei szerepel. A show több mint 2 000 000 fontot generált a megnyitás előtti jegyértékesítés során.
Viva Forever! a kritikusok panaszkodtak, és megkapta a 2012-es legrosszabb kritikákat. 2013. május 2-án bejelentették, hogy a show csak hét hónap után 2013. június 29-én zárul be, és legalább "legalább 5 millió fontot veszít".

Cselekmény: A zenei anyag egy Viva nevű együttes tagján alapul, aki házcsónakon él. A történet akkor kezdődik, amikor együttese eljut egy TV-műsor meghallgatási szakaszaiba. A zenekar több meghallgatáson megy keresztül, de az utolsó fordulóban Viva átjut, együttesének nélkül. Amint Viva követi álmait, a Viva Forever! bemutatja az éjszakai hírességek világába való utazását, valamint annak hatását anyjára és barátaira, akik szerint örökre megvan.

Háttér: 2010-ben Judy Craymer összeállt Geri Halliwell, Simon Fuller (a Spice Girls egyszeri menedzsere) és a Universal Music együttesével, hogy elindítsák a Viva Forever! Című zeneszám kidolgozását a Spice Girls dalai alapján. Noha a Spice Girls maguk nem voltak jelen a show-ban, ők a történelem során befolyásolták a show szereplői és produkciós döntéseit, amelyek zenét használják, de nincsenek kapcsolatban személyes történetükkel. Ez a megközelítés hasonló az ABBA Zeneművészetéhez a Mamma Mia! Című műben, amelyet Craymer készített, és amely hozzájárult egy globális jelenségvé váláshoz. 2010 augusztusában arról számoltak be, hogy Jennifer Saunders fogja írni a forgatókönyvet. Saunders már korábban kétszer együtt dolgozott a csoporttal: az első alkalommal, amikor megjelenik a Comic Relief verziójában a "Who Do You Think You Are?" Videó, a második pedig a cameo megjelenését jelentette az 1997-es filmben a Spice World-ben. A show elindításának előmozdítása érdekében 2012. június 26-án mind az öt korábbi Spice Girls részt vett egy sajtótájékoztatón Londonban, a St. Pancras Renaissance London Hotelben, ahol a csoport filmbe vett zenei videót áttöréses slágerért. " Wannabe, "tizenhat évvel korábban, a mai napig."

West End (2012–2013)
2012. július 13-án bejelentették az első castingot Hannah John-Kamennel Vivaként és Sally Ann Triplett mellett anyjaként Laurenként, és a 2012. november 27-i előnézeteket követve, a Viva Forever! a West Endben, 2012. december 11-én nyitották meg a Piccadilly Színházban, késleltetett indulás után, Victoria Beckham, az eredeti csoport egyik tagjának késői érkezése miatt. 2013. május 2-án bejelentették, hogy a show csak hét hónap elteltével zárul, és "legalább 5 millió fontot veszít". A gyenge jegyértékesítés miatt a show 2013. június 29-én lezárult. A Piccadilly Színházban 2013. július 13-tól a Piszkos Tánc zenét váltotta fel. A csoport tagjai közül csak kettő vett részt az előadáson, Melanie C és Emma Bunton. Producer Judy Craymer azt mondta az Evening Standardnak: "A csodálatos közönség, az állandó ovációk és a pozitív közösségi média ellenére nagyon nehéznek bizonyult a leküzdés, amikor ilyen negatívumot vettek fel, különösen a nagyon nehéz gazdasági időkben."

Dallista: