Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Forever

 • Megjelenés: 2000. November 1.
 • Felvételek: 1998. Július, 1999. Augusztus - Szeptember, 2000. Április - Július
 • Műfaj: R&B
 • Hossz: 49:26
 • Kiadó: Virgin Records
 • Producerek: Rodney Jerkins, LaShawn Daniels, Uncle Freddie, Robert Smith, Jimmy Jam, Terry Lewis,  Richard Stannard, Matt Rowe
 • Előző Album: SpiceWorld (1997)
 • Következő Album: Greatest Hits (2007)
 • Kislemezek az albumról: Goodbye - Holler/Let Love Lead the Way

FOREVER az angol Spice Girls lánycsoport harmadik stúdióalbuma. 2000. november 1-jén adta ki a Virgin Records. Ez az egyetlen albumuk Geri Halliwell nélkül, aki később csatlakozott a csoporthoz 2007-ben a Greatest Hits albumukhoz. Annak ellenére, hogy nem sikerült megfelelnie a csoport két korábbi albumának kereskedelmi sikerének, a Forever a brit albumlistán a második helyen végzett, és Platina minősítést kapott. a brit fonográfiai ipar (BPI). Világszerte az album több mint 5 millió példányban kelt el. Megjelent egy dupla A-oldali kislemez a "Holler" és a "Let Love Lead the Way" címmel, mint az album vezető kislemeze, amely az Egyesült Királyság Kislemez-listáján az első helyen végzett.

Háttér Az 1998 elején zajló Spiceworld turné során a csoport kezdeti projektet vállalt, hogy dalokat írjon és rögzítsen egy lehetséges harmadik albumhoz és egy élő albumhoz. Az album eredeti koncepciója az volt, hogy szóló dalokat, duetteket és feldolgozásokat mutasson be mind az öt tagból, annak érdekében, hogy elősegítse azt az elképzelést, hogy a Spice Girls mind egyéniség, mégis egyben összeállhat. A lányok a dublini Windmill Lane stúdióba mentek, hosszú ideje együttműködtek Richard Stannard és Matt Rowe munkatársaival, hogy új albumon dolgozzanak és mesterfelvételeket készítsenek egy élő albumhoz. Geri Halliwell hirtelen távozásával a projekt komoly fordulatot vett, sok már előállított dalt selejteztek, és az élő albumot törölték.
A Spice Girls 1998 júliusában vette fel karácsonyi kislemezét, a "Goodbye" -t, a Spiceworld turné észak-amerikai szakaszán. A lányok ismét összeálltak Stannarddal és Rowe-val. A "My Strongest Suit" című felvételt az Aida musical koncepcióalbumához is rögzítették. A "Goodbye" 1998 decemberi megjelenése és a Forever 2000 novemberi megjelenése között eltelt két év alatt a csoport, általában a popzenei tájjal együtt, drámai módon megváltozott. Az érettebb kép kialakításának reményében a csoport összeállt egy amerikai produceri csapattal, hogy minél több R&B hangzást kapjon a Forever, azonban az első felvételi ülések fenntartották korábbi műveik pophangzását.
Az album címe a csoport hivatalos honlapján végzett közvélemény-kutatás révén derült ki, amelyben a rajongók arra gondoltak, hogy szerintük mi lesz a cím. A felhasználók 30% -a Forever választotta, míg 45% -uk a Third Time Around-ra, 25% pedig a Spice 2000-re szavazott. Az album egy héttel a megjelenése előtt szivárgott ki a Napsterben.

Felvétel Az album felvétele eredetileg 1999 nyarán kezdődött, és az albumra felvett első számokat az Abbey Road Studiosban rögzítették Stannard és Rowe társaságában. A csoport augusztusig és szeptemberig folytatta a pályán való munkát, a Kennedy-vel a Steelworks Studiosnál, valamint a Jerkins-szel és a Jam & Lewis-szal a Whitfield Street Studios-nál. zeket a munkameneteket követően az albummal kapcsolatos munka szünetet tartott. Chisholm elkezdte népszerűsíteni októberben kiadott első szólóalbumát, a Northern Star-t, és a csoport megkezdte a Christmas in Spiceworld turné előkészületeit, amelyben a "Right Back At Ya", a "W.O.M.A.N." és "Holler" számokat mutatták be. A turnét követően Chisholm folytatta az Northern Star népszerűsítését, a többi tag pedig saját szólóanyagának elkészítésén dolgozott. Az album felvétele csak 2000 áprilisában folytatódott, amikor Jerkinsszel további számokat vettek fel, majd az utolsó felvétel 2000. július 17-én következett.
A Stannard és Rowe beszélgetéseket végül kivonták az albumból, és Kennedy egyetlen fennmaradt hozzájárulása az albumhoz a "Right Back at Ya" volt, amely az albumon újrarögzített, remixelt, R&B formában szerepelt, amelyet Kennedy "ploddingnak" nevezett. unalmas, alsó fiókú R&B dal ". David Sinclair életrajzíróval készített interjúban Stannard átadta csalódottságát a „WOMAN” kihagyásában: „Azt hittem, hogy ez a dal lírai szempontból nagyon érdekes, mert a lányoktól a nők felé halad, ami Matt számára azt gondolta, hogy ez időre van szükségük. Szükségük volt valamire, ami arra enged következtetni, hogy továbbra is ugyanazok a baráti társaságok, de egyre érettebbek. " Bunton kifejtette, hogy a dalt nem vették fel, mert" a hang [tovább] lépett ". a felvétel óta eltelt idő alatt.

Törölt Dalok 2015. elején jelent meg interneten négy dal amiből három idáig ismeretlen volt  'A Day in Your Life' 'If it's Loving on Your Mind' és a rockosabb 'Pain Proof' és a negyedik amit még 1999. év végi turnén is felénekeltek a 'Right Back at Ya' jóbb verziója. 1999. Decemberben felénekelték a Woman dalt amit írtak Matt Rowe, Richard Stannard és a négy Spice Girls de az album más stilusú lett így törölni kellett. Végül a 'Voodoo' amit még Matt Rowe, Richard Stannard és a négy Spice Girls írták de soha nem vették fel. Ez a dal szerepel a 2007-es Greatest Hits albumon mint új dal amit Geri-vel vettek fel.

Kislemezek A két évvel korábban kislemezként 1998-ban megjelent "Goodbye" tizenegyedik számként szerepelt az albumon. A "Goodbye" az Egyesült Királyság Singles Chartjának első helyén, a Billboard Hot 100 11. helyén ért el csúcsot.
"Holler" -t és a "Let Love Lead the Way" -t választották a Forever vezető kislemezeként. Kettős A-oldali kislemezként jelent meg, és az első helyen végzett az Egyesült Királyság Singles Chartján, és a Spice Girls kilencedik első számú kislemeze lett az Egyesült Királyságban. Kilenc másik országban is a legjobb 10 közé jutott. Az Egyesült Államokban nem szerepelt a Billboard Hot 100-on.
A "Tell Me Why", a "Weekend Love" és a "If You Wanna Have Some Fun" megjelent promóciós kislemezként 2000 novemberében; A "Tell Me Why" több remixet készített, amelyek közül csak egyet bónuszként adtak ki hét évvel később a Greatest Hits deluxe kiadásában. 2000 novemberében közzétettek egy hivatalos promóciós montázsvideót a "f You Wanna Have Some Fun" címmel.Promóció: A lányok "Holler" -t és "Let Love Lead the Way" -t adtak elő a 2000-es MTV Europe Music Awards-on, a Top of the Pops-on, a National Lottery show-n és a CD: UK-n, valamint megjelentek a Live & Kicking és a TFI Friday interjúin.
Az album promóciója során a csoport kettévált, hogy nagyobb teret nyerjen. Melanie Brown az Forever és Hot szólóalbumát népszerűsítette az Egyesült Királyságban és Japánban, míg Melanie Chisholm európai turnéjának közepén volt. Emma Bunton és Victoria Beckham a Forever-t népszerűsítették az Egyesült Államokban azáltal, hogy megjelentek a Showbiz Today-n, a The Daily Show-n, az Entertainment Tonight-ban és részt vettek a VH1 Vogue Fashion Awards-on. Archivált felvételek Buntonról és Beckhamről a VH1 Vogue Fashion Awards-on való megjelenéséről a Zoolander című filmben készültek.
Melanie Brown utalt egy lehetséges turnéra a Forever népszerűsítésére 2000 októberében. Azt mondta: "Jövőre turnézni fogunk, és minden döcögős lesz." Azt is kijelentette, hogy a turné globális lesz, ideértve Amerikában is a dátumokat. A turnét egyéni projektjeik miatt lemondták.
A csoport nem népszerűsítette annyira a Foreveret, mint korábbi albumai, és a promóciós kampány 2000 decemberében megszűnt. 2001 januárjában Emma Bunton hivatalosan kijelentette, hogy "úgy tűnik, hogy a lemez természetes véget ért. Szeretnék a szólóra koncentrálni projekteket, és most nincs idő egyetlen kislemez kiadására. Minden egyedi projektünket ütemterv szerint készítjük, és nem jut időnk promócióra

Kritikus fogadtatás A Forever vegyes kritikákat kapott a zenekritikusoktól. A Metacriticnél, amely 100-ból normalizált besorolást rendel a mainstream kiadványok recenzióihoz, az album kilenc értékelés alapján átlagosan 45-ös pontszámot kapott. Stephen Thomas Erlewine, az AllMusic munkatársa azt írta, hogy a Forever oldalon a Spice Girls "minden megfelelő lépést megtesz, Rodney Jerkins szupersztárproducert bérelve a legtöbb dal élére, és megpróbál érettnek tűnni, de mindez olyan lemezt eredményez, amely kíváncsian öntudatos. és lapos ", befejezésül:" A Forever úgy játszik, mint a lányok, rájöttek, hogy ez az utolsó albumuk, és csak annyi erőfeszítést tettek, hogy ízletesek legyenek, de nem annyira, hogy étvágygerjesztőek legyenek." Michael Paoletta, a Billboard adta az albumot pozitív kritika, amely szerint "időszerű funk-ütemekkel és olyan jól kidolgozott dalokkal árasztják el magukat, amelyekből az első számú slágerek készülnek."  Andrew Lynch a entertainment.ie-től úgy vélekedett: "A produkció olyan csúszós, mint valaha," de úgy tűnik, hogy a régi Girl Power-lelkesedés hatalmas része kimerült és elesett - és ezzel együtt annak a szórakozásnak a legnagyobb része, amely az alapvető ragacsosságukat szokta megváltani. Sajnálatos, teljes szívű lábjegyzet egy igazán figyelemre méltó pop-jelenséghez."
Vegyes áttekintésben James Roller a Rolling Stone-ból kifejezte, hogy "Forever valószínűleg reakciót vált ki valahol a közepén - egy kivétellel ez csak rendben van." David Browne, az Entertainment Weekly kommentálta: "Minden műfaji klisé, homogenizált A finoman pengetős hangszerek harmóniája a férfi rapper közbeiktatásaiig biztosan a helyén van. A zene annyira ízléses, visszafogott és összeszerelő vonalban jártas, hogy az olyan korai kislemezeket, mint a „Mondd, hogy te ott leszel”, a legdurvább punk rocknak ​​hallatja. A Sonic Net ismertetője kimondta: "Igen, ez az" érett "albumuk, az az album, ahol az egykor pezsgő kombinációval számolni lehetett, amely elegendő fülbemászó innuendoákra szolgált, hogy izgassák a kamaszkor előtti lányokat és a koszos fiatal férfiakat egyaránt. egyfajta hosszabb ideig tartó pop-relevancia. Ez itt balladákat és hatalmas adag R&B-lite-t jelent. Mindez nagyon professzionálisan hangzik, bár csak egy kemény rajongó tagadhatja, hogy a virágzás határozottan nincs a rózsán.

Kereskedelmi teljesítmény Az Egyesült Királyságban a Forever ugyanazon a héten jelent meg, mint a Westlife Coast to Coast albuma, és a média széles körben beszámolt a chart-csatáról, ahol a Westlife megnyerte az Egyesült Királyság Albums Chartjának első helyét elért csatát, így a Spice Girls a második helyen állt. Forever összesen 10 hetet töltött a listán. A brit fonográfiai ipar (BPI) 2000. november 17-én Platina minősítést kapott, amely 300 000 példánynál nagyobb szállítmányokat jelöl. Forever összesen 10 hetet töltött a listán. A brit fonográfiai ipar (BPI) 2000. november 17-én Platina minősítést kapott, amely 300 000 példánynál nagyobb szállítmányokat jelöl. A Forever négymillió példányt adott el világszerte.
Kereskedelmi teljesítmény: Az Egyesült Királyságban a Forever ugyanazon a héten jelent meg, mint a Westlife Coast to Coast albuma, és a média széles körben beszámolt a chart-csatáról, ahol a Westlife megnyerte az Egyesült Királyság Albums Chartjának első helyét elért csatát, így a Spice Girls a második helyen állt. Forever összesen 10 hetet töltött a listán. A brit fonográfiai ipar (BPI) 2000. november 17-én Platina minősítést kapott, amely 300 000 példánynál nagyobb szállítmányokat jelöl. Forever összesen 10 hetet töltött a listán. A brit fonográfiai ipar (BPI) 2000. november 17-én Platina minősítést kapott, amely 300 000 példánynál nagyobb szállítmányokat jelöl. A Forever négymillió példányt adott el világszerte.

Dallista

# Dal Szerző(k) Producer(ek) Hossz
01 Holler SpiceGirls
LaShawn Daniels
Fred Jerkins III
Rodney Jerkins
Rodney Jerkins 4:15
02 Tell Me Why EmmaBunton
MelanieBrown
VictoriaBeckham

Rodney Jerkins
LaShawn Daniels
F
red Jerkins III
Mischke Butle
Rodney Jerkins 4:13
03 Let Love Lead the Way SpiceGirls
LaShawn Daniels
Fred Jerkins III

Rodney Jerkins
Harvey Mason
Rodney Jerkins
Robert Smith
5:00
04 Right Back at Ya SpiceGirls
Eliot Kennedy
Tim Lever
Uncle Freddie 4:09
05 Get Down with Me EmmaBunton
MelanieBrown
VictoriaBeckham

Rodney Jerkins
LaShawn Daniels

Fred Jerkins III
Mischke Butle
Robert Smith
Rodney Jerkins
Robert Smith
3:45
06 Wasting My Time MelanieChisholm
EmmaBunton
MelanieBrown

LaShawn Daniels
Fred Jerkins III
Uncle Freddie 4:13
07 Weekend Love SpiceGirls
Rodney Jerkins
LaShawn Daniels
Fred Jerkins
Rodney Jerkins 4:05
08 Time Goes By EmmaBunton
MelanieBrown
VictoriaBeckham

Rodney Jerkins
LaShawn Daniels

Fred Jerkins III
Mischke Butle
Rodney Jerkins
Robert Smith
4:51
09 If You Wanna Have Some Fun SpiceGirls
James Harris III
Terry Lewis
Jimmy Jam
Terry Lewis
5:25
10 Oxygen SpiceGirls
James Harris III
Terry Lewis
Jimmy Jam
Terry Lewis
4:55
11 Goodbye SpiceGirls
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
4:35

B-Side Dalok

 • Christmas Wrapping - Kislemez: Goodbye (1998)
 • Sisters (Are Doin' it for Themselves) - Kislemez: Goodbye (1998)
 • We Are Family - Kislemez: Goodbye (1998)

Törölt Dalok

 • W.O.M.A.N. - 1999. decemberben a Christmas In Spiceworld Tour-on énekelték fel, eredetileg szerepelt volna az albumon, de a stílus váltás miatt törölni kellett.
 • Treasure
 • Go, Go, Go
 • Too Hot
 • A Day in Your Life- 2015-ben szivárgott ki az internetre.
 • Give You What You Want - 2015-ben szivárgott ki az internetre.
  Pain Proof - 2015-ben szivárgott ki az internetre.

 

Cikkek

Dalszövegek

2021.01.06

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Forever

Kislemezek

2021.01.06

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Forever