Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


L.A. State of Mind

  • Megjelenés: 2005. Június 27.
  • Felvételek: 2004
  • Műfaj: Pop, Acoustic, Electro
  • Hossz: 42:47
  • Kiadó: Amber Cafe Records
  • Producerek: Kevin Malpass
  • Előző Album: Hot (2000)
  • Kislemezek az albumról: Today

L.A. STATE OF MIND Az angol énekes és a dalszerző Melanie B második  stúdióalbuma. Az album egyetlen kislmeze "Today" volt, amelyre Melanie B kéthetes promóciós turnét végzett az Egyesült Királyságban. A kislemez, csupán negyvenkettő helyett ért el.

Háttér Miután 2001-ben elhagyta a Virgin Recordsot, Melanie-t, nem akart a zenével foglalkozni. Azokban az időben, Melanie a televízió és a színészkedés elkötelezettje volt - a Burn It című drámsorozat első szezonjában szerepelt - bemutatta a This Is My Moment TV show-t, és felveszi az LD 50 Lethal Dose, a Seat Filler, a Telling Lies és a Voodoo Princess című dokumentumfilmet. 2004-ben debütált a színpadon a Rent moziban, Mimi Marquez szerepében, és ez ösztönözte a zenéhez való visszatérésben. 2004. Augusztusban Melanie bejelentette, hogy második albumát rögzíti, de nem írt alá egy kiadóval sem szerződést. Ideiglenesen létrehozta saját kiadóját, az Amber Café-t, azért, hogy kiadja az albumot. Nem akart R&B vagy a hip-hop hangokat, hanem az akusztikus zenére összpontosított. Melanie bejelentette, hogy a Grammy-díjas Darkchild néhány dalt készít, de elutasította, hogy inkább az egyik barátjával tudjon dolgozni, Kevin Malpass-sal. Melanie szerint az L.A. State of Mind egy személyes album, introspektív témákkal, zongora dallamokkal és akusztikus gitárhangokkal. Kiderült, hogy a dalait a konyhájában rögzítette, csak mikrofonnal és néhány berendezéssel néhány ülésen a barátokkal. Néhány dalt előadott az Egyesült Államok különféle kirakataiban, mielőtt kiadta az albumot, hogy kipróbálhassa a nyilvánosság reakcióját.

Fogadtatás Az L.A. State of Mind általánosságban negatív véleményeket kapott a zenekritikusok kiadásakor. Jon O'Brien (az AllMusic) másfél csillagot adott neki, és megjegyezte, hogy az album az évtized egyik legrosszabb része volt, és megjegyezte, hogy Melanie úgy hangzik, mintha fájdalma lenne, és úgy tűnik, hogy verset szavalt az éneklés helyett. A produkcióval kapcsolatban azt is elmondta: "a gyermekes dallamok és a keltezett produkció teljesen reprezentatívak az albumot magában foglaló amatőr jellegű".  A dalokat elemezve O'Brien megjegyezte, hogy a "Night of Night" kudarcnak és késleltetett kísérletnek hangzik, mint Ricky Martin. A "Stay in Bed Days" olyan volt, mintha valaki Shania Twaint karaokeben énekelné és "Bad, Bad Girl", a legrosszabbnak nevezték, a "80-as évek elektromos fülének összetörő rossz szúrása volt, amely úgy hangzik, mintha egy gyermek Casio billentyűzetén rögzítették volna." Caroline Sullivan, a The Guardian három csillagot adott, és kommentálta, hogy az önálló és a mainstream albumon kívüli elvárások alacsonyak voltak, ám a LA State of Mind "nem olyan halvány közömbösség, aminek kellett volna lennie", dicsérve Melanie lélegzetelállító hangját. Pozitív volt, és az "Sweet Pleasure" -ért választotta, összehasonlította a dalt Madonna "Justify My Love" -jével és Sheryl Crow balladáival. De negatívan reagált a "Stay in Bed Day" -re, amelyet "az egyetlen szemétpályának" neveztek, és Melanie vonzóvá tette lányat a "Do I need therapy? Have I lost it in LA?" (Szükségem van terápiára? Elvesztettem Los Angeles-ben?") Bárbara dos Anjos Lima (Abril) szerint az album szégyenteljes és katasztrofális.

Kereskedelmi teljesítmény Az album nem érte el az Egyesült Királyság albumlistájának első száz helyezettjét, de a Official Charts Company adatai szerint az első héten 453-at ért el az eladások között, mindössze 670 példányban. A második héten az album 1581-re esett vissza. Összességében az album kevesebb, mint 1500 példányban kelt el.

Kislemezek "Today" volt az egyetlen kislemez az albumról, amely 2005. június 13-án jelent meg csak az Egyesült Királyságban. Két különböző formátumban jelent meg, az egyik a "Bad, Bad Girl" -et tartalmazta b oldalként, a második pedig a klipet és a "Music of the Night (Perdido)" -t b-oldalként. A dal debütált és a negyvenegyet érte el, az első héten körülbelül 1000 példányban kelt el. A klipet Mark McConnell rendezte, és a kaliforniai Los Angelesben forgatták. Brown nem szándékozott 2005. június 13-án népszerűsíteni a kislemezt, csak a GMTV-n lépett fel. Egyes rajongói oldalak az "L.A. State of Mind" és a "Beautiful Girl" -t választották a rajongók kedvenc dalaként, hogy a következő kislemezsé váljanak, de Brown úgy döntött, hogy nem folytatja az album népszerűsítését.

Dallista

# Dal Szerző(k) Producer(ek) Hossz
01 Today Kevin Malpass Kevin Malpass 3:14
02 Stay in Bed Days Melanie Brown
Kevin Malpass
Kevin Malpass 4:04
03 Beautiful Girl Melanie Brown
Kevin Malpass
Kevin Malpass 3:48
04 Music in the Night (Perdido) Melanie Brown
Kevin Malpass
Kevin Malpass 3:48
05 If I Had My Life Again Melanie Brown
Kevin Malpass
Kevin Malpass 4:42
06 In Too Deep Melanie Brown
Kevin Malpass
Kevin Malpass 4:00
07 Sweet Pleasure Melanie Brown
Kevin Malpass
Kevin Malpass 3:39
08 L.A. State of Mind Melanie Brown
Kevin Malpass
Kevin Malpass 3:43
09 Say Say Say Melanie Brown
Kevin Malpass
Kevin Malpass 3:53
10 Bad Bad Girl Melanie Brown
Kevin Malpass
Kevin Malpass 3:25
11 Hold on Melanie Brown
Kevin Malpass
Kevin Malpass 3:55

 

Cikkek

Kislemezek

2021.01.08

 

Dalszövegek

2021.01.08