Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hot

  • Megjelenés: 2000. Október 9.
  • Felvételek: 1998. Június - 2000. Április
  • Műfaj: R&B, Hip Hop
  • Hossz: 44:35
  • Kiadó: Virgin Records
  • Producerek: James Harris, Terry Lewis, Rodney Jerkins, Fred Jerkins, Al West, Max Beesley, Henry Binns, Teddy Riley, Missy Elliott
  • Következő Album: L.A. State of Mind (2005)
  • Kislemezek az albumról: I Want You Back - Tell Me - Feels so Good - Lullaby

HOT Az angol énekes és dalszerző, Melanie Brown bemutatkozó albuma, amelyet Virgin 2000. október 9-én adott ki. Az album nem volt olyan sikeres, mint a Spice Girls-el vagy más, ez idő alatt megjelent szólóalbumokkal. Az Egyesült Királyság huszonnyolcadik helyét érte el, és több mint 60 000 példányt adott el, ezüst minősítést kapott. Az albumnak négy kislemeze volt: "I Want You Back", Missy Elliott közreműködésével, "Tell Me", "Feels So Good" és "Lullaby". Az első három kislemez eljutott a top 5-be az Egyesült Királyságban. A "Word Up" című kislemez, amelyet korábban a KicsiKÉM – Austin Powers 2.: A rém, aki szeretett engem filmzenéjén adtak ki, bekerült a japán változatba. Az album vegyes és negatív kritikákat kapott a kritikusok részéről.

Háttér Az album 2000. október 9-én jelent meg, kevesebb mint egy hónappal a Forever, a Spice Girls harmadik stúdióalbuma megjelenése előtt; ezt emlegetik annak fő okaként, hogy a Hot nem volt sikeres: a rajongókat inkább a Spice Girls visszatérő albuma érdekelte, nem pedig Melanie B debütáló albuma. Annak ellenére, hogy csak két héttel jelent meg az első "Tell Me" sláger után, és benne volt az "I Want You Back" is, Hot egy csalódást keltő 28. helyen lépett be az Egyesült Királyság albumlistájába, mielőtt gyorsan leesett a listáról. A Hot digitálisan megjelent az Egyesült Államokban az iTunes Store-on keresztül 2007. október 30-án.
Négy hónappal az album megjelenése után megjelent a "Feels So Good" kislemez, amely bekerült a top ötbe. Ez a kislemez hozzájárult ahhoz, hogy az album újra bekerüljön az Egyesült Királyság albumlistájába. Az utolsó kislemez, a "Lullaby" 2001 júniusában jelent meg, de nem tudott nagy hatást gyakorolni az albumeladásokra, ezért Hot csak egy hétig került be a Top 200-ba. Összességében az album körülbelül 53 000 példányban kelt el. A "Hotter" című szám az album ötödik kislemeze volt, azonban ez ellen a "Lullaby" alacsony listája miatt döntöttek.

“Feels So Good” Mel B a 25. születésnapján, 1999. május 29-én vette fel a dalt, és a felvétel klipjét a Flava dokumentumfilm játssza, amelyet 1999 június 6-án adtak le. A felvételről Mel B elmondta: "Két hétig dolgoztam Minneapolisban, és nála töltöttem Jimmy Jam 40. születésnapját, és együtt énekeltem a tortával Janet Jackson mellett." A kislemezt 2001. február 12-én akarták kiadni, de Melanie úgy döntött, hogy vár még egy hetet egy jobb rádió promócióra, február 19-én, a Phoenix születésnapján.
„Tell Me” egy dal Melanie volt férjéről, Jimmy Gulzarról. A dal megtámadja Jimmyt, és azzal vádolja, hogy csak Melanie-t kedveli a pénze miatt. A korábbi Spice Girls tartaléktáncos megtiszteltetés volt, hogy dalt írt róla.
„Hell No” -ot Mark Andrews, aki legismertebb nevén Sisqo (aki szintén írta a „Hotter” -t), Los Angelesben írta. Az író részről Mel B elmondta, idézi: „Fantasztikus szórakozás volt vele dolgozni, a tehetség, az energia és a zseni labdája! Jókat nevettünk, és Phoenix ott volt velem, énekelt és ugrált, ami zseniális volt. A dal lány szempontjából szól a szomorúságról, arról, hogy otthagyták és elárasztották! ”.
„Lullaby” -et Richard „Biffco” Stannarddal írták, aki olyan Spice Girls slágerekért felel, mint a „Wannabe”, „2 Become 1”, „Spice Up Your Life” és még sokan mások: „Egy hétig voltunk Írországban, és én fantasztikusan jól érezte magát, remek volt, hogy lehetőségem volt együttműködni azokkal az emberekkel, akikkel együtt dolgoztam az első Spice albumon. A dal a lányomról szól, mondván, hogy ő a legjobb dolog, ami valaha történt velem. ”
„Hotter” Az album nevét ihlető dal a szexről és a párkapcsolatról szól, arról, hogy a férfinak milyen kell lennie ahhoz, hogy szexuálisan, fizikailag és érzelmileg elégedett legyen egy nővel. A számot a Hot második kislemezeként akarták kiadni. Egy promóciós CD-t terjesztettek az Egyesült Államokban, és része volt a Hot UK sampler CD dallistájának, valamint az album többi „Tell Me” és „Feels So Good” kislemeze, valamint a „I Believe” is. A Hot európai promóciós interjú CD-jén Mel B új dalaként mutatja be a dalt: „Szia, ez a Mel B, és ez az új„ Hotter ”kislemezem, remélem, hogy forró emberré tesz!”, Az interjú CD-n 46., amelyet 2000. augusztusában rögzítettek.
„Step Inside” -et Max Beesley zenész és színész, Mel B akkori barátja írta és produkálta. Körülbelül egy évvel a felvételük előtt (1999) küldte neki a számot. Az írás és a produkció mellett Max minden hangszeren játszott, és teljes zenekart kapott.
„ABC 123” egyike volt a Mel B debütáló albumának projektjében felvett három első dalnak, az „I Believe” és a „Pack Your Shit” mellett. Az író és producer, Teddy Riley, aki a hiphop és az olyan R’n’B művészek munkájáról tudott, mint a BLACKStrret, Bobby Brown, MC Hammer és Michael Jackson, megelőzte ezeket a kezdeti dalokat. Az együttműködésről Mel B idézetet mondott: "Két hétig dolgoztunk vele Virginiában a semmi közepén, vele és fantasztikus csapatával." Mind a három dalt 1999 júliusában vették fel. A dal tartalmaz egy rapot is a miami rap-duótól, a Screwface-től.
„I Believe” egyike volt a Mel B debütáló albumának projektjében felvett három első dalnak, az „ABC 123” és a „Pack Your Shit” mellett Ted Riley producerrel, aki maga készítette el az összes ütemet és produkciót. A dal egy kicsit indie és funk / poppy. 1999 júliusáról vették fel a dalt. A dal arról szól, hogy egy szívszorongás után megtalálja a szerelmet, és újra bízzon a szerelemben. De a refrén háttérénekének éles hangja hasonló ahhoz, amit feltételezünk, hogy idegen, a hallgatót elhitetve ezzel azzal, hogy a dal egy idegennel való találkozásról beszél. A dalt a rajongók többsége minden idők egyik legkevésbé kedvelt Spice Girls szóló dalának tartja, és mindig a „Legrosszabb dalok” népszerű medencéin szerepel.
"I Want You Back" Melanie B felidézte: „Ez volt az első alkalom, hogy fontolóra vettem bármit is egyedül. A Spice Girls-n turnén voltam, amikor Missy (Elliott) felhívott, és azt mondta: "Melanie, van egy számod neked, eljössz, és felveszed velem?" Megnéztem a lányokkal, és egy hónapon belül Kint voltam, egy nap alatt felvettem, megcsináltam a videót, majd visszajöttem. Zseniális! ” A dalt 1998. június 21–23. Között vették fel. Missy június 23-án fejezte be demó vokálját, amint azt egy Twitter-bejegyzésében megmutatta.
 „Pack Your Sh ** t” egy duettet játszik Eric Williamsszel a BLACKStreet fiú együttesből. A dalról Mel B azt mondta, idézi: „Szerelmi kapcsolatról van szó - megcsalnak, mert rajong a barátaimért, akik körbejárják a lakást. Nehéz dal, és nagyon nehéz énekelni, mert sok magas hang van, és nem nagyon csinálok magas hangokat, de valahogy mégis megcsináltam őket! "
„Feel Me Now” egy lágy szexi ballada és az albumot záró szám. - Állítólag én vagyok szexi! Amikor rögzítettem, lefeküdtem a földre, gyertyákat gyújtottam és egy kis bort fogyasztottam, mert a versek csak folynak és elcsurognak, bármit is gondolok. Ettől még mindig kissé összerándulok, amikor visszahallgatok! ”- mondta Mel B.

Work in Progress Még 2000. májusában jelent meg nem hivatalosan. Ezen az albumon néhány dal teljesen máshogy hangzik, mint a végső verzió az albumon.

Dallista

# Dal Szerző(k) Producer(ek) Hossz
01 Feels so Good (Album Version) Melanie Brown
James Harris III
Terry Lewis
Jimmy Jam
Terry Lewis
5:06
02 Tell Me Melanie Brown
Fred Jerkins III
LaShawn Daniels
Rodney Jerkins
Fred Jerkins III 4:33
03 Hell No Mark Andrews Al West 4:18
04 Lullaby Melanie Brown
Richard Stannard
Julian Gallagher
Richard Norris
Fred Jerkins III 3:26
05 Hotter Mark Andrews Al West 3:14
06 Step Inside Max Beesley Max Beesley
Henry Binns
3:59
07 ABC 123 (with: Screwface & Karen Anderson) Ted Riley
Srewface
Karen Anderson
Ted Riley 3:13
08 I Believe (with: Karen Anderson) Ted Riley
Richard Fauntleroy
Karen Anderson
Ted Riley 4:01
09 I Want You Back (featuring Missy Elliott) Missy Elliott
Gerald Thomas
Donald Holmes
Missy Elliott 3:26
10 Pack Your Shit (with: Karen Anderson & Eic Williams) Teddy Riley
Screwface
T. Frampton
Jimmy Singletary
J. Walker
Ted Riley 4:20
11 Feel Me Now Melanie Brown
James Harris III
Terry Lewis
Jimmy Jam
Terry Lewis
4:58

Japanese edition bónusz dal

B-Side Dalok

  • Sophisticated Lady (backing vocals by Emma, rap by 'Dexter') - Kislemez: Word Up (1999)

Törölt Dalok

  • I've Got My Eye on You - még 1999-ben lett felvéve, a Lullaby-al együtt. 2019-ben került ki az internetre.

 

Cikkek

Kislemezek

2021.01.08

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hot

Dalszövegek

2021.01.08

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hot