Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Free Me

 • Megjelenés: 2004. Február 9.
 • Felvételek: 2003
 • Műfaj: Pop, Soul
 • Hossz: 44:16
 • Kiadó: Polydor Records
 • Producerek: Yak Bondy, Cathy Dennis, Simon Ellis, Ray Hedges, Tim Lever, Mike Percy, Pete Lewinson, Steve Lewinson, Mike Peden, Fabien Waltmann, Boo Dan Productions
 • Előző Album: A Girl Like Me (2001)
 • Következő Album: Life in Mono (2006)
 • Kislemezek az albumról: Free MeMaybeI'll be ThereCrickets Sing for Anamaria

FREE ME Az angol énekes Emma Bunton második stúdió albuma, amit a Polydor Records-nál adott ki, 2004. február 9-én. Az album, hetedik helyezést ért el, Egyesült Királyság, és három Top10 kislemez jelentett meg: Free Me, Maybe, valamint I'll be There.

Háttér: 2001-ben Bunton kiadta szólólemezét, a A Girl Like Me-t, a Virgin Recordson keresztül. Több mint 12 hétig töltött az Egyesült Királyság Albums Chart-ját, elérve a negyedik helyet, és a  British Phonographic Industry (BPI) által megkapott aranyminősítéssel. Ezenkívül előállította egyetlen szólólistáját, a "What Took You So Long?" Című dalt, valamint az öt legjobbakat a "What I am" és a "Take My Breath Away", valamint a top 20-as bejegyzéshez, "We're Not Gonna Sleep Tonight".
Amikor második albuma érkezett, a lemezkiadója "odajött hozzám, és azt mondta:" Csináljunk egy demót a második albumhoz. " És azt gondoltam: "Várj egy percet." Nem sokan tudják ezt, de én valójában elmentem tőle. Olyan sokat tettünk bele, és amikor már nem adják meg ezt a támogatást, az elég szívszorító "- mondja Bunton. "Azt mondtam:" Nagyon köszönöm a demonstrációs ötletét, de azt akarom venni, ha tudom, hogy az emberek közvetlenül mögöttem vannak, és ugyanolyan keményen dolgoznak, mint én. ""

Fogalmazás Az albumot nagyrészt Mike Peden és Yak Bondy készítette, akik dalokat készítettek olyan előadóknak, mint az S Club 7 és a Lucie Silvas. Az album további hozzájárulásait Cathy Dennis, Henry Binns és a Puerto Rico-i énekes Luis Fonsi jóvoltából adják. Az albumot 19 Recordings útján adták ki, amely a 19 Management részlege, a Simon Fuller tulajdonában álló társaság. Bunton az album mögött meghúzódó inspirációról szól: "Öt éves korom óta hallgattam a Motown-ot, és csak imádtam, nagyon szenvedélyesen gondolkodtam, hogy mindent élőben végeztek el, és azt gondoltam:" Tartsátok, én Mindig beszélj arról, hogy szeretem a '60 -as éveket és a Motownot ', ezért gondoltam, hogy elemezem annak elemeit, apróbb részei, és beteszem az albumomba, tehát pontosan ezt tettem. "
Bunton ezen az albumon elhangzott dalai azonban elsősorban egyszerű firkaként kezdték meg az életet. Azt mondja: "Van egy kis könyvem az ágyam mellett, ahol minden dalomra és ötletemre felvetem az ötletemet. Ez furcsa." Általában amikor álmom van, felébredek, és írok le valamit, aztán újra megnézem és gondolkodom: Istenem, miről álmodtam? "

Kritikai fogadtatás Az albumot a kritikusok elismerték a Motown és az 1960-as évek hangjainak fülbemászó és szórakoztató felhasználása miatt. A BBC Music szerint az album "könnyű és habos, mint egy jó cappuccino, de ezúttal a kivitt cukorral jár." Stephen Thomas Erlewine, az AllMusic, pozitív véleményt adott: "Ez a zene elegáns, anélkül, hogy feltűnő lenne, nagyrészt a bájosan dallamos, erős daloknak köszönhetően (mindegyik kivéve az Emma írásbeli jóváhagyását tartalmazza.) Bár Buntonnak még mindig van kicsi , kedves hangja, erősebb jelenlétét fejlesztette ki a lemezén, és ez az album nem csupán arcot, hanem egy elragadó személyt is ad, akinek nehéz ellenállni ".
Lynsey Hanley, a The Daily Telegraph újság szerint Bunton új zenei iránya "bátor lépés volt, tekintettel arra, hogy a nők pop-előadóinak fő kifejeződésének kifejező formája a csillogó, kékes R&B, de Emma liláló éneke és csak kissé szuggesztív képet jelent ez az album kevésbé agresszív stílusa ".
"Az album varázsa, kegye és szórakoztató" - mondta a Q magazin. A Marie Claire magazin szerint "keveredik a bossa nova a James Bond filmzenével", és hogy "Emma egy csábító Brigitte Bardot-ra emlékeztet".

Dallista

# Dal Szerző(k) Producer(ek) Hossz
01 Free Me Emma Bunton
Hélène Muddiman
Mike Peden
Mike Peden 4:28
02 Maybe Emma Bunton
Yak Bondy
Mike Peden 3:43
03 I'll be There Emma Bunton
Hélène Muddiman
Mike Peden
Mike Peden 3:23
04 Tomorrow Emma Bunton
Yak Bondy
Yak Bondy 3:56
05 Breathing Emma Bunton
Henry Binns
Yoyo Olugbo
Boo Dan Productions 4:01
06 Crickets Sing for Anamaria Marcos Valle
Ray Gilbert
Yak Bondy 2:46
07 No Sign of Life Emma Bunton
Simon Ellis
Stephen Lee
Simon Ellis 3:38
08 Who the Hell Are You Emma Bunton
Simon Ellis
Stephen Lee
Simon Ellis 3:18
09 Lay Your Love on Me Emma Bunton
Cathy Dennis
Fabien Waltmann
Ray Hedges 3:19
10 Amazing (duett: Luis Fonsi) Emma Bunton
Hélène Muddiman
Mike Peden
Nina Marander
Mike Peden 4:06
11 You Are Emma Bunton
Tim Lever
Mike Percy
Tim Lever
Mike Percy
3:46
12 Something so Beautiful Emma Bunton
Steve Lewinson
Pete Lewinson
Steve Lewinson
Pete Lewinson
3:46

B-Side Dalok

 • Don't Tell Me You Love Me Anymore - Kislemez: Maybe (2003)
 • Taking it Easy - Kislemez: I'll be There (2004)
 • So Long - Kislemez: I'll be There (2004)
 • So Nice (Summer Samba) - Kislemez: Crickets Sing for Anamaria (2004)
 • Eso Beso - Kislemez: Crickets Sing for Anamaria (2004)

Törölt Dalok

 • Crazy - Emma Bunton kiadatlan dala. Az 1960-as évek popzenéjéből származó bossa nova elemeket tartalmaz. A dal a Free Me album ülései alatt készült. A dal 2009-ben szivárgott ki.
 • Crazy Beautiful - Emma Bunton kiadatlan dala. A dal a Free Me album ülései alatt készült. Ez együtt íródott Yak Bondy-val, aki a „Maybe” és a „He Loves Me Not” című dalokban segítkezett. A dal 2009-ben szivárgott ki.
 • Ladylike - Emma Bunton kiadatlan dala. A Free Me album ülései alatt íródott. A dal 2009-ben szivárgott ki.
 • One Thing I Know - ezt a dalt, Emma írta, aki háttér énekét lehet hallani, S Club 8 albumján, a 2003-as Sundown.
 • Rhapsody - Egy kiadatlan dal Emma Buntontól a Free Me album szekcióiból. A dal 2009-ben szivárgott ki. Az egyik író, Marc JB egy remixben dolgozott az „I'll be There” kislemezen.
 • Secrets - Emma Bunton kiadatlan dala. A Free Me album ülései alatt íródott. A dal 2009-ben szivárgott ki.

 

Cikkek

Kislemezek

2021.01.08

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Free Me

Dalszövegek

2021.01.08

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Free Me